Home

Contact

Links

Route

 
 
Hoofdmenu
Aislingwood
Zoeken
Aislingwood-Hoofdmenu
Karakter

Even een hond kopen is er niet bij, zeker geen Ierse Wolfshond. Uw gezin uitbreiden met een Ierse Wolfshond mag niet afhangen van een luchtig besluit. Natuurlijk is de Ier een geweldige hond, maar dan wel een erg hoge en een heel zware. Om een indruk te geven hierbij een stukje betreffende zijn karakter.

Niet alleen de imposante en sierlijke verschijning is motiverend voor de liefhebber, ook het unieke karakter is zeer belangrijk. In vele beschrijvingen van het karakter van andere rassen treft u lovende toedichtingen aan over de aard van het betreffende ras. Het overgrote deel van de Ierse Wolfshonden voldoet aan de op schrift staande karaktereigenschappen. De Ier behoort tot de meest tolerante rassen ten opzichte van mens en dier (“eigen” huisdier wel te verstaan, de Ier is en blijft een windhond met jachtpassie). Hij is aanhankelijk, lief, rustig, bedachtzaam, intelligent, betrouwbaar en voegt zich gemakkelijk naar de gewoonten van zijn eigenaar.

Wat wilt u nog meer voor moois horen?
Indien u een waakhond zoekt dan bent u aan het verkeerde adres bij een Ier. Hij is niet blafferig en u moet er niet op rekenen dat uw Ier het huis bewaakt, integendeel, hij zal elke bezoeker zonder onderscheid hartelijk begroeten. De Ierse Wolfshond, hoe voorbeeldig ook, blijft een hond die – als het even kan – liever zijn eigen gang gaat. De Ierse Wolfshond vraagt om een vriendelijke, consequente opvoeding. U mag niet vergeten dat u na het eerste puppy-jaar enorm veel hond in huis heeft rondlopen. Het is reeds gezegd: hij wil zich graag voegen naar uw gewoonten, maar hij moet daar wel toe gebracht worden. Begin daar zo snel mogelijk mee: Ieren iets leren op latere leeftijd of erger nog, afleren, kost veel meer moeite. Het zijn wat dat betreft net mensen.


No other dog can come so close to the understanding and kindly companionship that exists between humans as this dog can.
A giant in structure, a lamb in disposition, a lion in courage. Affectionate and intelligent, thoroughly riliable and dependable at all times, as a compagnion and as a guard, he is perfection.
Joseph McAleenan, 1920th.